Sponsoren clinic

ZorgSaam Lopers Company

Hét doel van ZorgSaam Lopers Company? Met meer plezier hardlopen, dankzij de juiste hardloopschoenen! 

Voor de beginnende en gevorderde hardloper is het belangrijk om de juiste functionele hardloopschoenen te dragen. Door het gebruik van goed schoeisel wordt de kans op blessures kleiner en kan er met meer plezier gelopen worden.

ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn is gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste hardloopschoenen en heeft een ruime collectie hardloopschoenen. Tevens hebben zij een groot assortiment hardloopkleding.

De verschillende looppatronen tijdens het hardlopen
Iedere loper heeft een eigen looppatroon. Dit looppatroon is van groot belang bij de keuze van de juiste hardloopschoenen. Tijdens de analyse van ZorgSaam Lopers Company wordt er gekeken naar uw persoonlijke looppatroon. We onderscheiden 3 verschillende looppatronen:
1. Neutraal: het hielbeen en kuitbeen staan in de steunfase in een mooie rechte lijn.
2. Overpronatie: met dit looppatroon knikt het enkelgewricht naar binnen.
3. Supinatie: afwikkeling over de buitenkant van de voet en knikt het enkelgewricht in de steunfase naar buiten.

Een uitgebreide analyse voor uw perfecte hardloopschoenen
Om een goed advies te kunnen geven, maken de adviseurs van ZorgSaam Lopers Company voor iedere hardloper een uitgebreide voet- en loopanalyse. Een analyse duurt ongeveer 45 minuten.

De hardloopanalyse vindt bij voorkeur plaats op afspraak. U kunt online via de website www.zorgsaamloperscompany.nl een afspraak maken of u kunt ons bellen op telefoonnummer 0548-226222. Vrijblijvend binnenlopen kan ook op Sportpark De Voordam aan de Koemaste 2c in Hellendoorn.

Fysio Twenterand

Fysio Twenterand biedt een breed palet aan fysiotherapiebehandelingen. Ze werken zoveel mogelijk samen met andere zorgdisciplines zoals huisartsen, podotherapeuten en thuiszorgcentra. De fysiotherapeuten hechten veel waarde aan een persoonlijke en vooral laagdrempelige benadering waarbij cliënten zich gehoord en op hun gemak voelen. Juist om deze benadering waar te kunnen maken, zorgt Fysio Twenterand ervoor midden in de samenleving te staan, onder meer door actief betrokken te zijn bij de diverse sportclubs

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapeuten werken met topsporters, sporters en sportteams, maar hanteren dezelfde dynamische benadering ook bij niet-sporters. De sportfysiotherapeut is sport-minded en weet daarom als geen ander hoe u zich voelt als u geblesseerd bent. Het doel van de behandeling zal altijd zijn om u zo snel mogelijk weer terug op (topsport)niveau te krijgen.

Naast de behandeling krijgt u advies hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Op deze manier wordt uw conditie onderhouden net als de spierkracht van andere delen van het lichaam. Wanneer u als niet-sporter actiever wilt worden, maar niet goed weet hoe te beginnen, wat verantwoord is of wat het beste bij u past, kies dan ook voor de sportfysiotherapeut.

Echografie
Echografie brengt blessure in beeld. De toepassing van echografie binnen de fysiotherapie is redelijk nieuw. Waar röntgen meer geschikt is voor het bestuderen van botweefsel, is echografie goed in staat zacht weefsel in beeld te brengen. Binnen de fysiotherapie wordt echografie daarom ingezet om beschadigd zacht weefsel op te sporen. Spierscheuren zijn vaak moeilijk vast te stellen door middel van uitwendig onderzoek.

De fysiotherapeuten van Fysio Twenterand staan voor u klaar om u te verzorgen tijdens blessures. Wanneer u ergens last van heeft schroom dan niet om contact op te nemen. Een snelle behandeling van een blessure kan vaak veel leed voorkomen.